Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk hafta maçında Galatasaray, Rams Park’ta karşılaştığı Başakşehir’i 1-0 mağlup ederek kupa yoluna galibiyetle başladı.

3 PUANLIK GOL AHMED KUTUCU'DAN GELDİ

Karşılaşmada sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren gol, 22. dakikada Ahmed Kutucu’dan geldi. İlk yarıda etkili bir oyun ortaya koyan Galatasaray, yakaladığı fırsatlardan birini gole çevirerek öne geçti. Mücadelenin ikinci yarısında her iki takım da pozisyonlar üretse de skor değişmedi.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası’ndaki ilk maçından 3 puanla ayrıldı. Başakşehir ise turnuvaya mağlubiyetle başladı. Kupada ikinci hafta karşılaşmalarında Galatasaray, Fethiyespor ile mücadele edecek. Başakşehir ise Boluspor’u sahasında ağırlayacak.

Galatasaray, Başakşehir’i tek golle geçti! Ziraat Türkiye Kupası’na 3 puanla başladı

Maçtan Dakikalar

9. dakika: Sallai’nin ceza yayı üzerinden yaptığı sert vuruşta kaleci Muhammed topu kornere çeldi.

14. dakika: Ahmed Kutucu’nun ceza sahası dışından şutunda savunma araya girdi.

22. dakika (Gol): Sane’nin pasında ceza sahasına giren Ahmed Kutucu, sol çaprazdan yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

29. dakika: Shomurodov, müsait pozisyonda topu auta gönderdi.

58. dakika: Brnic’in şutunda kaleci Günay başarılıydı.

61. dakika: Icardi’nin iki vuruşunda da kaleci Muhammed gole izin vermedi.

18 Aralık UEFA Konferans Ligi maçları hangi kanalda?
18 Aralık UEFA Konferans Ligi maçları hangi kanalda?
İçeriği Görüntüle

70. dakika: Bertuğ’un pozisyonunda Sanchez araya girerek tehlikeyi önledi.

90+4. dakika: Bertuğ’un kafa vuruşunda Günay gole geçit vermedi.

İlk 11’ler

Galatasaray: Günay, Sallai, Arda, Abdülkerim, Kazımcan, İlkay, Sara, Sane, Gökdeniz, Ahmed Kutucu, Icardi.

Başakşehir: Muhammed, Onur, Opoku, Hamza, Ömer Ali, Berat, Kaluzinski, Ivan, Shomurodov, Da Costa, Bertuğ.

Kaynak: HÜRRİYET.COM