İlkadım Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda önemli bir adımı daha gündemine aldı. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'ın göreve geldiği günden bu yana üzerinde titizlikle çalıştığı İlkadım Kart uygulaması hayata geçirildi. Uygulamaya göre, gaziler ve şehitlerin birinci derece yakınları ile sosyal yardıma muhtaç vatandaşlara İlkadım Yanımda Kart, tek maaşla geçinen emeklilere İlkadım Emekli Kart, üniversite öğrencilerine İlkadım Öğrenci Kart, engelli bireylere ise İlkadım Engelsiz Kart verilecek.

Meşe Kültür Tesisleri yeniden kiraya çıkıyor
Meşe Kültür Tesisleri yeniden kiraya çıkıyor
İçeriği Görüntüle

YÜZDE 30 İNDİRİM

Hayata geçirilen uygulama ile hem belediyeye ait tesislerden daha geniş kesimlerin faydalanmasının hedeflendiğini hem de dar gelirli grupların bütçesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Başkan İhsan Kurnaz, "Belediyemize başvuru yaptıktan sonra şartlara uyum sağlayıp, kartı alan vatandaşlarımıza ilk etapta belediyemize ait tüm tesislerde yüzde 30 indirim uygulamayı planlıyoruz. İlerleyen dönemde kart sahibi vatandaşlarımıza yönelik desteklerimizi artırmayı planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

YARIN GÖRÜŞÜLECEK

İlkadım Kart sahiplerinin belediyenin tüm tesislerinden yüzde 30 indirimle faydalanmasını öngören teklif, yarın başlayacak olan şubat ayı meclis toplantılarında görüşülecek. Düzenleme kapsamında İlkadım ilçesinde ikamet eden, belediyeye başvurarak gerekli şartları sağlayan vatandaşlara farklı sosyal gruplara özel kartlar verilecek.

Kaynak: GAZETE ARENA - ERCAN ÜSLÜ