Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, yılbaşı gecesinde de Karadeniz ve Van Gölü’ndeki sorumluluk alanlarında görev yapmaya devam ediyor. Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla denizlerde 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalar sürdürülüyor.
49 YÜZER UNSUR VE 697 PERSONEL GÖREVDE
Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Karadeniz’in Türkiye açısından stratejik ve jeopolitik önemine dikkat çekerek, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtti. Bahadır, “Mavi vatanımızda yılbaşı dâhil olmak üzere her gün görev başındayız. Karadeniz ve Van Gölü’nde 49 yüzer unsur ve 697 personelimizle vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için görevimizi sürdürüyoruz” dedi.
ÖZEL TİMLER VE HAVA ARAÇLARI HAZIR
Bahadır, ihtiyaç duyulması halinde özel dalış timleri ile hava araçlarının da anında görevlendirilebileceğini belirterek, her türlü acil duruma hızlı müdahale için hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.
FIRTINA UYARISI VE 112 HATIRLATMASI
Karadeniz’de etkili olan olumsuz hava koşulları ve fırtınaya dikkat çeken Bahadır, balıkçıları ve vatandaşları denize açılmadan önce meteorolojik uyarıları dikkate almaları konusunda uyardı. Denizde yardıma ihtiyaç duyanların 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden Sahil Güvenlik ekiplerine ulaşabileceğini hatırlattı.
YENİ YIL MESAJI
Tuğamiral Ahmet Bahadır, açıklamasının sonunda şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anarak, yeni yılın tüm vatandaşlara sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.





