Kocaelispor'un genç file bekçisi Serhat Öztaşdelen, kariyerinde önemli bir başarıya imza attı. 21 yaşındaki kaleci, A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar A Ligi'nde Belçika ve Fransa ile oynayacağı karşılaşmalar için açıklanan aday kadroya davet edildi.
Serhat Öztaşdelen, böylece 2008 yılında Serdar Kulbilge'nin ardından 18 yıl sonra Kocaelispor'dan A Milli Takım'a çağrılan ilk futbolcu oldu. Genç kalecinin milli takıma davet edilmesi, yeşil-siyahlı camiada sevinçle karşılandı.

FUTBOL EĞİTİMİNİ ALTINORDU'DA ALDI
9 Aralık 2004'te İzmir'de dünyaya gelen Serhat Öztaşdelen, futbola Çaymahalle Demirköprüspor'da başladı. Henüz 10 yaşındayken Altınordu altyapısına katılan genç kaleci, farklı yaş kategorilerinde gösterdiği performansla dikkat çekti.
2020-2021 sezonunda Altınordu A Takımı'na yükselen Serhat, profesyonel kariyerinin ilk dönemini İzmir temsilcisinde geçirdi. 23 Temmuz 2025'te ise Süper Lig'e yükselen Kocaelispor'un kadrosuna katılarak kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

PERFORMANSIYLA A MİLLİ TAKIM'A YÜKSELDİ
Kocaelispor'da gösterdiği performansla takımın önemli isimlerinden biri haline gelen Serhat Öztaşdelen, geçen sezon Süper Lig'de 7 karşılaşmada 630 dakika görev yaptı. Bu maçlarda 6 gol yiyen genç kaleci, 17 kurtarış gerçekleştirirken bir karşılaşmada kalesini gole kapattı. Serhat'ın kurtarış oranı yüzde 73,91 olarak kayıtlara geçti.
Bu sezon ise takımın birinci kalecisi olarak görev yapan Öztaşdelen, ligdeki ilk 10 karşılaşmanın tamamında forma giydi. Toplam 900 dakika sahada kalan genç file bekçisi, 9 gol yerken 4 maçta rakiplerine gol izni vermedi. Başarılı kaleci, yüzde 78'lik kurtarış oranına ulaştı.
ÜMİT MİLLİ TAKIM'DAN A MİLLİ TAKIM'A
Genç yaş kategorilerinde de milli formayı giyen Serhat Öztaşdelen, daha önce 18, 20 ve 21 Yaş Altı Milli Takımlarında görev aldı. Başarılı performansının ardından A Milli Takım aday kadrosuna dahil edilen genç kaleci, Uğurcan Çakır, Berke Özer ve Ersin Destanoğlu ile birlikte kadrodaki kaleciler arasında yer aldı.
A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar A Ligi kapsamında 12 Kasım'da İzmir'de Belçika'yı konuk edecek. Ay-yıldızlı ekip, 15 Kasım'da ise Fransa deplasmanında sahaya çıkacak.

KOCAELİSPOR'UN 25 YILLIK HASRETİ BİTEBİLİR
Kocaelispor'dan A Milli Takım'a davet edilen son kaleci, 2008 yılında kadroya çağrılan Serdar Kulbilge olmuştu. Ancak Kulbilge, milli takımda forma şansı bulamamıştı.
Kocaelispor forması giyerken A Milli Takım'da sahaya çıkan son futbolcu ise 2001 yılında Arnavutluk karşılaşmasında görev alan Nuri Çolak oldu. Mücadelenin 74. dakikasında oyuna giren Nuri Çolak'ın ardından yeşil-siyahlı kulüpten milli formayla sahaya çıkan başka bir futbolcu olmadı.
Serhat Öztaşdelen'in Belçika veya Fransa maçlarından birinde görev alması halinde Kocaelispor, 25 yıl sonra A Milli Takım'da sahaya çıkan bir futbolcuya sahip olacak.


