Sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine sahip olan “The Bacım” adlı sayfanın yöneticisi Şebnem İnan, yürütülen bir operasyon kapsamında gözaltına alındı. Gözaltı kararının, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına yönelik sürdürülen soruşturma çerçevesinde alındığı öğrenildi.
Operasyon kapsamında gözaltı kararı
Edinilen bilgilere göre, emniyet birimlerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında sosyal medya üzerinden yürütülen bazı faaliyetler mercek altına alındı. Bu kapsamda “The Bacım” sayfasının yöneticisi olduğu belirtilen Şebnem İnan hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonun, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirildiği bildirildi.
Emniyetteki işlemleri sürüyor
Gözaltına alınan Şebnem İnan’ın emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenilirken, soruşturmanın gizliliği nedeniyle dosyaya ilişkin detaylı bilgilere henüz ulaşılamadı. İnan’ın ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edilip edilmeyeceği ise yapılacak değerlendirmelerin ardından netlik kazanacak. Yetkililerden konuya ilişkin henüz kapsamlı bir resmî açıklama yapılmazken, soruşturmanın seyrine göre yeni gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi. Olayla ilgili adli sürecin sürdüğü ve soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.





