Kırıkkale'de ki yangına Samsun'dan destek
Kırıkkale'de ki yangına Samsun'dan destek
İçeriği Görüntüle

Irak, Türkiye’den yatırımcı ve iş insanlarına yönelik vize sürecini kolaylaştıran yeni elektronik vize sistemini uygulamaya aldı. Sistem, Irak’ın Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen törenle tanıtıldı. Tanıtım programına Irak’ın Ankara Büyükelçisi Majid Abdulreda Hassan Al-Lachmawi, Nüfus ve Pasaport Genel Müdürü Nashat Alkhafaji, İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Al-Bahadli ve çeşitli Iraklı yetkililer katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Lachmawi, Türkiye’ye yönelik elektronik vize işlemlerinin resmen başladığını belirterek sistemin Irak Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarının ortak çalışmasıyla hayata geçirildiğini söyledi.

TÜM VİZE SÜRECİ ARTIK ELEKTRONİK ORTADA YÜRÜTÜLECEK

Nüfus ve Pasaport Genel Müdürü Alkhafaji, nüfus işlemlerinde olduğu gibi elektronik pasaport düzenlenmesine de geçildiğini ifade ederek, bu altyapıya sahip ülkeler arasında Türkiye’nin de bulunduğunu söyledi. Alkhafaji, “Irak’a giriş vizeleri artık tamamen elektronik olarak yapılabilecek. Bu hafta Ankara’da başladık, gelecek hafta İstanbul’da da uygulamaya geçeceğiz” dedi.

BAŞVURULAR 24 SAATTE SONUÇLANACAK

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Bahadli ise elektronik vize uygulamasının ilk etapta yatırımcılar ve iş insanları için geçerli olacağını, başvuruların 24 saat içinde sonuçlandırılacağını açıkladı. Bahadli ayrıca, verilen vizelerde uzatma imkânının da bulunacağını kaydederek, bu düzenlemelerin Türk yatırımcıların Irak’ta daha kolay iş yapmasını hedeflediğini vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ