TÜSİAD’ın olağan Genel Kurul toplantısı, bugün İstanbul’da gerçekleştirildi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Ozan Diren, yapılan oylama sonucunda 2026-2027 dönemi için yeni başkan olarak seçildi.

Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam!
Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam!
İçeriği Görüntüle

TÜSİAD'ın bugünkü olağan Genel Kurul toplantısı İstanbul'da gerçekleşirken toplantının açılış konuşmaları ise TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan tarafından yapıldı. Orhan Turan, Olağan Genel Kurul’da görevini Nazım Hikmet’in dizeleriyle devretti. Turan, konuşmasının sonunda şairin “Davet” adlı şiirinden dizeler okudu.

Turan, "Ben bugün görevi bırakıyorum ama bu daveti, bu sorumluluğu bırakmıyorum. Hep birlikte Türkiye için düşünmeye devam edeceğiz. Çünkü bu memleket bizim." ifadelerini kullandı.

OZAN DİREN KİMDİR?

Ozan Diren, üniversite yıllarında DİMES bünyesinde çalışmaya başladı ve şirketin tüm departmanlarında, her kademede aktif görevler üstlendi. Eğitimine aynı dönemde devam eden Diren, 1997 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1999 yılında ABD’de University of Hartford’tan pazarlama alanında yüksek lisans diploması alan Diren, ardından İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü Finans İhtisas Programı’nı tamamladı. Kariyerini Diren Holding bünyesinde sürdüren Ozan Diren, Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı holding çatısı altında Türkiye’nin önde gelen içecek şirketlerinden DİMES’in CEO’luğunu üstlendi.

Diren, 2024 yılından bu yana TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ