İzmir’de yaz aylarıyla birlikte artan su tüketimi ve azalan su rezervleri, vatandaşları planlı su kesintileriyle karşı karşıya bıraktı. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), daha önce 5 günde bir uygulanan kesintileri 22 Ağustos 2025 itibarıyla 3 günde bir olacak şekilde güncelledi. Yeni düzenleme ile Menemen ilçesindeki bazı mahalleler de kesinti programına dahil edildi.
Planlı Su Kesintilerinde Yeni Düzenleme
İZSU, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kuraklık nedeniyle su tüketim verilerinin ve rezerv durumunun incelendiğini belirtti. Yeni planlamaya göre kesintiler, her gün 23.00 – 05.00 saatleri arasında uygulanacak. Kesinti programı, 31 Ağustos 2025’e kadar geçerli olacak.

Menemen ve Diğer Bölgeler Kapsamda
Yeni düzenleme ile Menemen ilçesindeki bazı mahalleler de planlı kesinti kapsamına alındı. Vatandaşlar, mahalle bazlı güncel kesinti programına İZSU’nun resmi internet sitesinden ulaşabilecek.
Yetkililerden Uyarı
İZSU yetkilileri, vatandaşlara su tasarrufu yapmaları ve kesintilere hazırlıklı olmaları çağrısında bulundu. Kuraklığın devam etmesi durumunda benzer uygulamaların sürebileceği belirtildi.





