Samsun’da bir gıda firmasından kaynaklanan zehirlenme olayı nedeniyle 50 müştekinin mağdur olduğu ve “taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan yürütülen dosyada, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu koordinesinde 10 uzlaştırmacı görev aldı. Yürütülen çalışmalar sonucunda 50 taraf uzlaşma iradesi göstererek ortak bir noktada buluşturuldu. Uzlaştırma süreciyle birlikte hem adli sürecin yükü hafifledi hem de toplumsal fayda sağlayan bir projeye imza atıldı.
Canik BİLSEM’e Teknoloji ve Tasarım Atölyesi Kuruldu
Uzlaşma kapsamında, Canik Bilim ve Sanat Merkezi’nde 54 öğrencinin eğitim gördüğü okulda Teknoloji ve Tasarım Atölyesi kurulmasına karar verildi. Bu doğrultuda, yapay zekâ yazım ve programlama üretebilme kapasitesine sahip son sistem donanımlı 12 adet bilgisayar bağışlanarak atölye oluşturuldu. Kurulan atölyenin açılışı için tören düzenlendi.
Protokol ve Öğrenciler Açılış Töreninde Buluştu
Düzenlenen törene Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu, Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, başsavcı vekilleri, uzlaştırma savcıları, uzlaştırmacılar, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, başsavcılık bünyesinde faaliyet gösteren uzlaştırma biriminin katkısıyla kazandırılan teknoloji sınıfının yalnızca bir donanım olmadığını belirterek, bunun geleceğe yapılan önemli bir yatırım olduğunu ifade etti. Köseoğlu, Bilim ve Sanat Merkezlerinin potansiyeli yüksek öğrencilerin ülkenin geleceğine yön verecek bireyler olarak yetişmesine katkı sunduğunu dile getirdi.
Canik Kaymakamı Şeref Aydın ise çok anlamlı bir program için bir araya geldiklerini vurgulayarak, uzlaşmanın eğitim alanında somut bir kazanıma dönüştürülmesinin kendisi için ayrıca anlamlı olduğunu, çocukların geleceğine yapılan bu yatırımın önem taşıdığını söyledi.
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç da konuşmasında, 2016 yılından itibaren aktif olarak faaliyet gösteren uzlaştırma biriminin onarıcı adalet anlayışının sahadaki güçlü bir yansıması olduğunu belirtti. Uzlaştırmanın toplumsal barışı inşa eden yönünün bu projeyle bir kez daha somutlaştığını ifade eden Kılıç, hukukun yalnızca yaptırım değil, aynı zamanda değer üreten bir mekanizma olduğunu kaydetti. Başsavcı Kılıç, 2026 yılında geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sunacak bu merkeze yapılan bağışın önemine dikkat çekerek, dosyada görev alan uzlaştırmacılara ve uzlaşma iradesi gösteren müştekilere teşekkür etti.
Öte yandan uzlaşmaya katılan 50 kişiye teşekkür belgeleri, kendileri adına uzlaştırmacılara teslim edildi.
Meta Başlık: Samsun’da Uzlaştırma ile Öğrenciler Teknolojiyle Buluştu
Meta Açıklama: Samsun’da yürütülen uzlaştırma dosyası kapsamında 50 tarafın uzlaşmasıyla Canik BİLSEM’e 12 bilgisayarlı Teknoloji ve Tasarım Atölyesi kuruldu.
Meta Anahtar Kelimeler: Samsun uzlaştırma, Canik BİLSEM, uzlaştırma bürosu, teknoloji atölyesi, yapay zekâ eğitimi, onarıcı adalet






