Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, CHP içerisindeki siyaset imkanının tükendiğini belirterek çarpıcı iddialarda bulundu. Genel Başkan Özgür Özel’in, kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermesini "burnundan getirdiğini" savunan Köksal, "Beni Özgür Özel tehdit etti. 'Seni affetmem için bana yalvaracaksın' şeklinde mesajlar gönderdi" dedi. Köksal, kendisine yönelik sistematik bir trol saldırısı yapıldığını da sözlerine ekledi.

Özel hayat ve "Kocandan boşan" mesajı iddiası

Köksal’ın açıklamalarındaki en sarsıcı bölüm ise Özgür Özel’in kendisine özel hayatıyla ilgili telkinlerde bulunduğu iddiası oldu. Köksal, "Özel’in bana yazdığı 'kocandan boşan' mesajı, yazdıklarının en hafifiydi. Benim kocamın hiçbir suçu, soruşturması yok. Ben kocamı niye boşayacakmışım?" diyerek tepki gösterdi. Ayrıca, seçim döneminde partisinden yeterli mazot ve lojistik desteği alamadığını, Ekrem İmamoğlu ile ters düştüğü için dışlandığını savundu.

"Beni tasfiye etmek için aday yaptılar"

Adaylık sürecinin aslında bir kurtulma planı olduğunu öne süren Köksal, "O dönem Grup Başkanvekiliydim. Beni bu görevden uzaklaştırmak için 'nasılsa kazanamaz' diyerek aday yaptılar" ifadelerini kullandı. Belediye binası önündeki protestoların genel merkez tarafından organize edildiğini iddia eden Köksal, seçim zamanı gelmeyen otobüslerin protesto için gönderildiğini dile getirdi.

10 Mayıs 2026 Şans Topu sonuçları açıklandı mı?
10 Mayıs 2026 Şans Topu sonuçları açıklandı mı?
İçeriği Görüntüle

Yarın AK Parti saflarına geçiyor

Yeni yol haritasını ilan eden Burcu Köksal, yarın düzenlenecek törenle AK Parti’ye katılacağını duyurdu. Köksal ile birlikte Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu ve 7 belediye meclis üyesinin de geçiş yapacağı öğrenildi. Bu katılımlarla birlikte Afyonkarahisar Belediye Meclisi'ndeki çoğunluğun da AK Parti’ye geçeceği belirtildi.

Burcu Köksal kimdir?

Burcu Köksal, 18 Ocak 1980 tarihinde Afyonkarahisar'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2004 yılından itibaren Afyonkarahisar'da serbest avukatlık yaptı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) gibi sivil toplum kuruluşlarında aktif roller üstlendi. CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulundu. 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Afyonkarahisar Milletvekili olarak TBMM'de yer aldı. 2023 yılında CHP'nin TBMM Grup Başkanvekili seçilerek partinin üst düzey yönetiminde görev aldı. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilerek şehrin ilk kadın belediye başkanı olma unvanını elde etti. Evli ve bir çocuk annesidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ