Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarına yeni bir zam geleceğini duyurdu. Dündar, zammın Ekim ayı içerisinde yapılmasının beklendiğini ve artışın paket başına yaklaşık 5 TL olacağını belirtti.

Temmuz ayı sonunda ve Ağustos başında yapılan zamlara dikkat çeken Dündar, firmaların maliyet artışlarını kademeli olarak fiyatlara yansıttığını ifade etti. “ÖTV arttı ama firmalar bu miktarda zam yapmadı. Tek seferde 10 TL'lik zam yapmak yerine temmuz ayında 5 TL'lik zam yapıldı. Firmalar, zammı alıştıra alıştıra vermek istiyor. Bu yüzden önümüzdeki ay bir 5 TL'lik daha zam bekliyoruz,” dedi.

Yeni Yılda Bir Zam Daha Yolda

Dündar ayrıca, 2025 yılı başında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) güncellemesiyle birlikte sigara fiyatlarının yeniden artmasının beklendiğini söyledi. Her yıl otomatik olarak güncellenen ÖTV, sigara fiyatlarını doğrudan etkileyen en önemli unsurlar arasında yer alıyor.

26 Aralık 2025 altın fiyatları
26 Aralık 2025 altın fiyatları
İçeriği Görüntüle

Tiryakilere Kötü Haber

Ekim ayında beklenen bu zamla birlikte, sigara fiyatlarının son 3 ayda toplamda yaklaşık 10 TL artmış olması öngörülüyor. Yılbaşında gelecek olan ÖTV zammıyla bu artışın daha da yükseleceği tahmin ediliyor.

Sigara tiryakileri için zorlu bir dönem yaşanırken, uzmanlar da artan fiyatların tütün ürünlerinin tüketimini azaltabileceğine dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi